Cena brutto: 7.90 PLN

Białe z Haacht, jak wszystkie białe piwa wykonano ze słodu pszenicznego i nie poddano filtracji, dlatego jest naturalnie mętne. Ciekawy lekki aromat uzyskano przez dodanie kolendry i skórki pomarańczy. Najlepiej smakuje w temperaturze 3°C. Browar Haacht
Moc 4,9 %
Pojemność butelki 250 ml Barwa jasna Rodzaj witbier
Kraj pochodzenia Belgia Tagi: piwo belgijskie, piwo białe, piwo pszeniczne, witbier, biere blanche,


Produkt chwilowo niedostępny
piwa belgijskie
Podobne produkty
piwa belgijskie 16
Primus Pils (250 ml), 7.2 PLN

piwa belgijskie 16
Tongerlo Blonde (330 ml), 10.4 PLN

piwa belgijskie 16
Tongerlo Brune (330 ml), 10.4 PLN

piwa belgijskie 16
Tongerlo Prior (330 ml), 12.4 PLN

piwa belgijskie 16
Tongerlo X'mas (330 ml), 9.4 PLN



piwa belgijskie piwa klasztorne leffe Piwa klasztorne nie podlegają tak surowym restrykcjom jak piwa Trapistów. Nie muszą być produkowane przez mnichów, produkcja nie musi się odbywać na terenie klasztoru. Najczęściej powstają w mniejszych lub większych browarach które wykupiły licencję i recepturę od klasztoru.
Doskonałe piwa belgijskie - zapraszamy do zakupów

 piwa belgijskie lindemans Browar Lindemans został założony w 1809 roku w okolicach Brukseli i od 8. generacji należy do rodziny Lindemans. Od powstania warzy się w nim piwo typu Lambic, stanowiące podstawę do produkcji wszystkich rodzajów piwa Lindemans. Lambic jest piwem regionalnym produkowanym wyłącznie w okolicach Brukseli. Za najlepsze miejsce do jego fermentacji uznawana jest dolina rzeki Zenne. Wytwarzany jest ze słodu jęczmiennego z dodatkiem pszenicy niesłodowanej, przy czym ten drugi składnik stanowi ok. 30 % zboża w zasypie. Jako przyprawy stosuje się stary i wysuszony chmiel. Piwo powstaje poprzez wystawienie zimą gorącej brzeczki na otwarte powietrze, w celu przeprowadzenia tzw. fermentacji spontanicznej, polegającej na kontakcie płynu z dzikimi drożdżami i bakteriami Brettanomyces Bruxellensis, unoszącymi się w powietrzu. Lambic produkowany w browarze Lindemans dojrzewa rok w zbiornikach i beczkach leżakowych, które wcześniej służyły do przechowywania wina. Klasyczny lambic ma cierpki i kwaśny smak podobny do cydru z sherry. Jest on podstawą do produkcji wszystkich gatunków piwa Lindemans. Do 1978 roku dwoma podstawowymi gatunkami piwa były Geuze i Kriek. Wówczas do oferty wprowadzono Faro, piwo bardzo popularne w okolicach Brukseli do XV wieku, kiedy powoli zaczęło być wypierane przez piwa typu Pils. Framboise z dodatkiem malin powstalo w 1980 r. i w odpowiedzi na niespodziewany sukces rynkowy wprowadzono w 1986 r. Cassis (czarna porzeczka) a w 1987 r. Pecheresse (brzoskwiniowe). Piwa Lindemans zostały wielokrotnie wyróżnione w miedzynarodowych konkursach piwnych. Stanowią większośc eksportu belgijskiego piwa do Stanów Zjednoczonych.

piwa belgijskie piwa trapistów Ta najszlachetniejsza odmiana piwa warzona jest zaledwie w 7 browarach. Aby piwo mogło być nazywane piwem trapistów musi spełniać kilka wymogów. - Musi być warzone w murach zakonu Trapistów, przez mnichów i pod ich kontrolą - Browar musi być własnością klasztoru - Celem istnienia browaru nie jest zysk. Wszystkie przychody ze sprzedaży piwa są przeznaczane na działalność klasztoru a nadwyżka oddawana na cele charytatywne.